מידע כללי

אודות הפקולטה

הפקולטה למדעי המחשב ע"ש הנרי ומרילין טאוב, הינה היחידה האקדמית השנייה בגודלה בטכניון, עם כ-1,800 תלמידי תואר ראשון (כחמישית ממספרם הכולל בטכניון) ולמעלה מ-300 תלמידי תארים מתקדמים. בפקולטה למעלה מ-50 חברי סגל בעלי מוניטין בינלאומי עם מומחיות במגוון רחב של שטחי מחקר. הפקולטה הינה הגדולה ביותר בארץ בתחום זה והיא מספקת כוח אדם איכותי ביותר לתעשיית ההייטק בישראל. היותה אחת מהפקולטות המבוקשות ביותר בטכניון מאפשר לה לבחור בעת ההרשמה את הסטודנטים הטובים ביותר. הפקולטה מעורבת במגוון רחב של פעילויות מחקר והוראה ומהווה נקודת מפגש ייחודית בין מדע וטכנולוגיה. הפקולטה מספקת אימון בסיסי במחשבים לכל קהיליית הסטודנטים בטכניון. צוות מיומן ומקצועי של מהנדסים, טכנאים ומזכירות תומך בפעילויות המחקר וההוראה בפקולטה.

בניין טאוב

הפקולטה מקיימת תוכניות לימודים לתואר ראשון במדעי המחשב (תלת-שנתי וארבע-שנתי), בהנדסת תוכנה, בהנדסת מחשבים, תוכנית לתואר במדעי המחשב ובמתמטיקה, תוכנית לתואר במדעי המחשב ובפיזיקה ותוכנית לתואר כפול ברפואה ובמדעי המחשב. במסגרת המסלול הכללי התלת-שנתי במדעי המחשב, ניתן לבחור גם במגמה ללמידה וניתוח מידע ובמגמה למדעי המחשב עם התמקדות בביואינפורמטיקה. במסגרת המסלול הארבע-שנתי במדעי המחשב ניתן לבחור גם במגמת סייבר ואבטחת מערכות ממוחשבות. כמו כן הפקולטה מקיימת תוכניות לתארים מתקדמים לתארי מגיסטר ודוקטור. מטרת הפקולטה היא לחנך מדענים ומהנדסים מעולים, להעניק להם ידע בסיסי רב ומעמיק ומגוון הזדמנויות לפתח כישורים ניהוליים וטכנולוגיים, כך שיוכלו להנהיג את התעשיות עתירות הידע בהווה ובעתיד. לשם כך הפקולטה מקבלת את המצטיינים מבין המועמדים ללימודים, מקפידה על רמת לימודים גבוהה, ומקנה לסטודנטים ידע רחב ומעמיק שיאפשר להם לפעול בתחומי המחשב המשתנה ומתעדכן באופן מואץ.

הפקולטה למדעי המחשב ע"ש הנרי ומרילין טאוב שוכנת במרכז הקמפוס בבניין מתקדם ומאובזר המתוכנן לנוחיות הסטודנטים והסגל. משאבי הבניין כוללים, בין היתר, אולמות הרצאה וכיתות, מצויידים במערכות מולטימדיה מהמתקדמות ביותר, מרכז רב תכליתי רחב היקף המאפשר סביבת לימודים מודרנית, וספרייה חדישה המשמשת כמרכז לימוד עכשווי. כמו כן, תשתית רחבה של מעבדות הוראה ומחקר העוסקות בתחומים מגוונים: רובוטיקה, ראייה ממוחשבת, בינה מלאכותית, עיבודים גיאומטריים, גרפיקה ממוחשבת וחישוב גיאומטרי, רשתות תקשורת מחשבים, מערכות תוכנה, מערכות מחשבים, עיבוד שפות טבעיות, סייבר ואבטחת מידע, למידה חישובית, מידע וידע, אחסון מידע וזיכרונות, ביואינפורמטיקה ועיבוד אינפורמציה קוונטית. במסגרת עידוד המצוינות, הפקולטה מקיימת תוכנית מצטיינים פקולטית (סמב"ה) התומכת במלגות לסטודנטים מצטיינים לתואר ראשון. התוכנית מיועדת לכלל הסטודנטים הרשומים בפקולטה, בכל המסלולים, כולל המסלולים המשותפים עם פקולטות אחרות.

נושאי המחקר בפקולטה

• רובוטיקה ומערכות מורכבות
  • חישוב מדעי ואלגוריתמים נומריים
  • חישוב ביולוגי
  • ביואינפורמטיקה (מדעי המחשב וביולוגיה)
  • בלשנות חישובית ועיבוד שפות טבעיות
  • עיבוד אינפורמציה קוונטית (מדעי המחשב, הנדסת חשמל, פיזיקה וכימיה)
  • אינטרנט, תורת המשחקים, מטבע קריפטולוגי, מסחר אלקטרוני וכלכלה

מצויינות

ועדת הערכה בינלאומית ערכה סקירה מדוקדקת של הפקולטה במאי 2018 והגישה דו"ח לנשיא הטכניון. בדומה למסקנות ועדות הערכה קודמות משנת 2000 ומשנת 2008, קבעה הוועדה החדשה שוב כי הפקולטה למדעי המחשב ע"ש הנרי ומרילין טאוב בטכניון הינה פקולטה מובילה בקנה מידה עולמי במדעי המחשב, בעקביות מזה 25 שנה. על-פי דו"ח המועצה להשכלה גבוהה, תוכנית הלימודים בפקולטה היא ברמה הגבוהה ביותר.

ברשימת המוסדות למדעי המחשב המצוטטים ביותר שפורסמה ב-2018 על-ידי CS-Ranking, הטכניון דורג במקום ה-18 בעולם בתחום מדעי המחשב בעשרים השנה האחרונות.

ברשימת המוסדות למדעי המחשב המצוטטים ביותר שפורסמה על-ידי המגזין Thomson Scientific-indexed Computer Science, הטכניון דורג במקום ה-12 אחרי AT&T, י.ב.מ ואוניברסיטאות כמו ברקלי MIT, וסטנפורד.

המועצה להשכלה גבוהה השלימה בשנת 2005 דו"ח על איכות ההוראה בכל המחלקות למדעי המחשב בישראל וציינה את רמת ההוראה בטכניון כטובה במיוחד בהשוואה למחלקות למדעי המחשב בארץ.

המגזין Times Higher Education דרג את הטכניון במקום ה-25 ברשימה 50 האוניברסיטאות והמוסדות הטכנולוגיים בעולם לשנת 2007 .