חן סיים את התואר הראשון בהצטיינות יתרה ובמסגרת התואר שני מתמקד בפיתוח שיטות מבוססות AI המסייעות לרופאים לאבחן סרטן שד, ועל כך הוא מתכוון לעבוד גם בדוקטורט באונ' אוקספורד.
מחקרו של חן עוסק בפיתוח כלים מבוססי בינה מלאכותית לשיפור קבלת החלטות רפואיות, ובפרט לחיזוי הישרדות מטופלים. אחד האתגרים המרכזיים בתחום זה הוא ההתמודדות עם אי-ודאות מובנית בחיזויים – לעיתים קשה להעריך את דיוקם משום שהמידע על הישרדות המטופלים מתקבל רק לאחר מעקב ממושך.
למשל, אם מערכת ה-AI חוזה שמטופלת עם סרטן שד תשרוד חמש שנים אך קיים מעקב של שנתיים בלבד, לא ניתן לדעת אם החיזוי מדויק — הרי אין לנו מידע על העתיד. אי-ודאות כזו מקשה על הערכת ביצועי המודל ועל קבלת החלטות מושכלות על בסיסו.
בשיתוף עם ד"ר יניב רומנו, שי פלדמן, ד"ר גיל שמאי ופרופ' רון קימל פיתח צוות המחקר שיטה סטטיסטית חדשנית המספקת מעטפת של אמינות לחיזויי ההישרדות באמצעות רווחי סמך. המעטפת מאפשרת לשלב את יכולות הבינה המלאכותית עם הערכה אמינה של רמת הסיכון, וכך תומכת בקבלת החלטות מושכלות יותר.
המאמר שכתב “Conformalized Survival Analysis for General Right-Censored Data” התקבל לאחרונה לכנס היוקרתי ICLR שייערך השנה בסינגפור.
יניב רומנו, המנחה את חן בעבודת התיזה, מספר כי "חן הוא סטודנט מבריק ובעל כישרון יוצא דופן – הבחירה בו לרשימת Rhodes Scholars היוקרתית אינה מפתיעה כלל. הוא מגלם את המצוינות של הטכניון בכלל ושל הפקולטה למדעי המחשב בפרט. אני סקרן לראות כיצד כישוריו יבואו לידי ביטוי בהמשך דרכו האקדמית והמקצועית".
לכתבה בג'רוזלם פוסט בקישור
[בחזרה לאינדקס החדשות]