דלג לתוכן (מקש קיצור 's')
מחקר

מעבדות ומרכזי מחקר

AVR
מעבדת מציאות רבודה ומדומה
AVR

המעבדה נוסדה בשיתוף פעולה בין המעבדה לעיבוד גיאומטרי של תמונות (GIP) לבין המרכז לגרפיקה ועיבוד גאומטרי (CGGC). המעבדה מציעה לסטודנטים ולסטודנטיות פרויקטים בתחום המציאות המדומה והרבודה תוך כדי שימת דגש על רעיונות חדשניים של ממשק אדם-מכונה. הסטודנטים והסטודנטיות מממשים אפליקציות המשתמשות בטכנולוגיות של מציאות מדומה ורבודה בגרפיקה תלת-ממדית ובראיה ממוחשבת.

BML
המעבדה ללמידת מכונה והתנהגות אנושית
BML

המעבדה למערכות לומדות והתנהגות אנושית מפתחת אלגוריתמי למידה שמתוכננים לסביבה החברתית וההתנהגותית בה הם מיועדים לשימוש. השראה למחקר אצלנו מגיעה מבעיות אמיתיות הנוגעות לתפקידן של מערכות לומדות בחברה. פרויקטים במעבדה כוללים עבודה תאורטית ופרקטית, ונעזרים בכלים ותורות מתוך למידה מכונה ומחוצה לה.

CBL
המעבדה לביולוגיה חישובית
CBL
CIS & ISL
המרכז והמעבדה למערכות נבונות
CIS & ISL

המעבדה למערכות נבונות נוסדה בשנת 1989. תחומי הפעילות של המעבדה כוללים מחקר בתחומים שונים ובעיקר ראיה ממוחשבת, עיבוד תמונה, רובוטיקה וניווט אוטונומי של רכבי אויר וקרקע. פעילות המחקר במעבדה כוללת פרויקטים סמסטריאליים ושנתיים של סטודנטים לתואר ראשון, כמו גם מחקרים של סטודנטים לתארים מתקדמים. בנוסף מתבצעים במעבדה פרויקטים משותפים עם תעשיית ההי-טק המקומית.

CGGC
המרכז לגרפיקה וחישוב גיאומטרי
CGGC
המרכז לגרפיקה וחישוב גיאומטרי עוסק במחקר בסיסי בגרפיקה ממוחשבת, מידול גיאומטרי, עיבוד גיאומטריה תלת ממדית, הדמיה וגיאומטריה דיסקרטית וחישובית. מחקר זה מיושם לפתרון בעיות במגוון תחומים, כגון הדמיה רפואית, הדפסה תלת ממדית וייצור חישובי.
CRL
המעבדה לרובוטיקה חישובית
CRL
המעבדה לרובוטיקה חישובית מהווה מרכז למחקר בסיסי עבור בעיות תכנון רובוטיות. אנו מתמקדים במערכות רובוטיות מורכבות כגון אלו הנמצאים במרכזים לוגיסטים ובאפליקציות רפואיות . לאחר זיהוי האתגרים החישוביים המאפיינים את המערכת, אנו מפתחים אלגוריתמים העונים על האתגרים הללו ע"מ לספק לקהילה הרובוטית כלים פרקטיים המעוגנים בתאוריה.
CSL
המעבדה למערכות מחשב
CSL
CYBERLAB
המעבדה לסייבר, קריפטולוגיה ואבטחת מידע
CYBERLAB
המעבדה לסייבר, קריפטולוגיה ואבטחת מידע עוסקת במגוון פעילויות מחקר בתחום אבטחת סייבר, בכללן פיתוח טכניקות לבחינת חוזק של צפנים, אבטחת מכוניות אוטונומיות ומערכות סקאדה וזיהתה במשך השנים מגוון חולשות אבטחה במערכות שבשימוש רחב. המעבדה גם תומכת בהוראה בתחומי אבטחת סייבר כולל הוראת פרויקטים .
GIP
המעבדה לעיבוד גיאומטרי של תמונות
GIP
המעבדה חלוצה בתחום המתהווה של ניתוח ועיבוד תמונות באמצעות כלים גיאומטריים וטכניקות חישה דלילות ודחיסות. אנו פעילים בלימוד עמוק, ניתוח צורות, עיבוד גיאומטריה והבנת נתונים גיאומטריים גדולים. המעבדה משתפת פעולה עם מעבדות קליניות, בתי חולים, תעשיית ההיי-טק ומעבדות אקדמיות בטכניון ומחוצה לה
ICST
המרכז לטכנולוגיות חכמות
ICST
המרכז לטכנולוגיות חכמות בפקולטה למדעי המחשב בטכניון עוסק בתכנון ויישום פרויקטים חדשניים בתחום ה-IoT ובתחומים משיקים שונים, יחד עם פקולטות אחרות בטכניון ותעשיית ההיי-טק.
ISM
המעבדה לאיחסון מידע וזיכרונות
ISM
המעבדה לאחסון מידע וזכרונות (ISM) עוסקת במחקר בתחום הזכרונות הלא-נדיפים. אנו עוסקים במחקר זכרונות פלאש ברמה התיאורטית וברמה המעשית, תוך שיתוף פעולה עם גורמים בתעשיה. כמו כן, אנו חוקרים את השימוש ב-DNA לאחסון מידע, תחום מאתגר וחדשני שצומח במהירות.
LCCN
המעבדה לתקשורת מחשבים
LCCN
המעבדה לתקשורת ורשתות מחשבים (LCCN) היא מעבדה להוראה ומחקר. במעבדה מבוצעים פרוייקטים ברשתות מחשבים במסגרת קורס סימסטריאלי (236340) וכן במסגרת מחקרים לתארים גבוהים. המעבדה עוסקת הן בצדדים התאורטיים והן בצדדים המעשיים של עולם רשתות המחשבים בשיתוף אוניברסיטאות מהעולם וחברות מהמובילות בתחומן בתעשיה.
NLP
המעבדה לעיבוד שפה טבעית
NLP
המחקר במעבדה לעיבוד שפה טבעית מתמקד בשיטות מבוססות למידת מכונה למידול חישובי של שפות טבעיות. תחומי העניין כוללים ניתוח ופירוש של מודלים לעיבוד שפה, עמידות בפני שינויים בהתפלגות, וכן פיתוח מערכות עיבוד שפה לטובת מחקר בין-תחומי.
STORE
המעבדה למערכות אחסון
STORE
התשתית למהפיכת ה"ביג דאטה" מבוססת על מערכות התומכות באחסון, עיבוד, ומשלוח יעילים של כמויות עצומות של מידע. המחקר במעבדת STORE עוסק במרכיבי המפתח של מערכות אלו, כולל טכנולוגיות אחסון חדישות, ניהול מטמון, מערכות מחשוב קצה, הפצת תוכן, דדופליקציה, עמידות ושחזור נתונים, ואפיון של דרישות המשתמשים מן המערכות השונות.
TCE
המרכז להנדסת מחשבים
TCE
המרכז להנדסת מחשבים מספק את הבסיס למחקר וחינוך בהנדסת מחשבים. המודל הייחודי שלו מאפשר פלטפורמה חסרת תקדים לשותפות אקדמית תעשייתית ויוצר מערכת חדשה שמועילה לאקדמיה ולתעשייה כאחד.
TD&K
המעבדה למידע וידע
TD&K
בעולם המודרני מיוצרת מדי יום כמות עצומה של מידע דיגיטלי, ממנו מנסים חוקרים בתחומים שונים להפיק ידע שימושי. המחקר במעבדה מתמקד בפיתוח תשתיות לניהול וניתוח של מידע בהתבסס על יסודות תיאורטיים מוצקים. המחקר במעבדה מתבצע על ידי חברי הסגל, סטודנטים שלהם לתואר שני ושלישי, ועל ידי פוסט-דוקטורנטים.
TOC
מעבדת תיאוריה
TOC
במעבדת התיאוריה אנו חוקרים את היסודות המתמטיים עליהם מושתתים מדעי המחשב: אלגוריתמיקה, תורת הסיבוכיות, קריפטוגרפיה, חישוב מבוזר, ותחומים נוספים. ביחד, תחומים אלו מכונים בשם תיאוריה של מדעי המחשב או תורת החישוב.
VISTA
המעבדה לחקר יישומי של חישה ויזואלית
VISTA
מעבדת ויסטה עוסקת במחקר יישומי ותיאורטי של מערכות חכמות מבוססות ראיה. תחומי המחקר כוללים הדמיה חישובית, עיבוד אותות ותמונות, ראייה ממוחשבת וזיהוי תבניות, ראייה תלת-ממדית וניתוח צורות, הדמיה רפואית וניתוח נתונים רפואיים, למידת מכונה (ובמיוחד למידה עמוקה) וניתוח נתונים בקנה מידה גדול. פעילות המעבדה כוללת בנוסף יישומים של תחומי המחקר בעולם האמיתי.
HSL
המעבדה לאבטחה במערכות וחומרה
HSL
המעבדה לאבטחה במערכות וחומרה עוסקת בעבודה על היסודות של העולם הטכנולוגי סביבנו. העיסוק במעבדה כולל מגוון רחב של נושאים, מערכות לומדות, חומרה ומאיצים, רחפנים, hacking, ועוד... כל הנושאים באים עם הבטים של אבטחת מידע, אבל אפשר להתעמק בהם גם ללא היבטים אלו.